Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak “Kitap” okudu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğinde öğrencilerimiz ve personelimiz bir araya gelerek Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinin önünde kitap okudu.

Etkinliğe Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Seyfullah Kara, Genel Sekreter yardımcıları Mustafa İnan ve Hüseyin Onan,Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Şaziye Kayalı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mete Bayraktar ile çok sayıda idari personel ve öğrenci katıldı.

Etkinlik öncesi konuşan Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Seyfullah Kara; " Ikra; Hz. Muhammed (S.A.V) inen ilk Vahy'dir ve "Oku" anlamına gelmektedir. Bu İlahi emir gösteriyor ki; İslam Medeniyeti’nin vazgeçilmez prensibi okumaktır yani Ikra'dır. Çünkü dinin muhatabı akıl sahibi insanlardır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı ise okumaktır" dedi.

Etkinlik sonunda konuşan Daire Başkanı Osman Demir; “58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında burada bulunmaktayız. Amacımız, okumayı bir alışkanlık haline getirerek gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğinde önemli bir değişikliğe yol açmasını sağlamak diye konuştu". Son olarak kütüphane tarafından katılımcılara çay ve simit ikramında bulunuldu ve etkinlik sona erdi.